CHORSHANBA, 2025.06.25, 20:11
SMS SHERLAR, SMS TABRIKLAR, SMS SEVGI WWW.SHERLAR.UZ
Приветствую Вас MEXMON | RSS
[ Новые сообщения · Участники · Правила форума · Поиск · RSS ]
Модератор форума: биби  
********qizla uchun talov*******
__KABIR__Дата: MUBORAK JUMA, 2011.07.01, 06:15 | Сообщение # 76
Группа: Удаленные





кизлар буш кеменглар!
 
MALIKA_BONUДата: DUSHANBA, 2011.07.18, 14:12 | Сообщение # 77
Группа: Удаленные





Misrcha makaron taomi ...


Nachinkasiga:
-0.5 kg qiyma
-1 ta piyoz
-2 dona chisnok
-3 ta pomidor qirgichdan o'tkazilhgani
-2 osh qoshiq tamat pastasi
-tuz,muruch

Makaron:
0.5 kg yani bir pochka makaron

Sous:
-50-60 gr saryoq
-3 qoshu un
-0.5 gr sut
-2 ta tuhum sarigi
-tuz,muruch
-100 gr pishloq
Tayyorlanishi:
Qozonga ozgina yog s/b piyozni qovuramiz keyin chisnoklarni mayda qilib to'grab solamiz keyin qiymani s/b yahshilab qovuramiz ,pomidor va tamat s/b qovuramiz tuz muruch s/b 15 daqiqaga dimlab qo'yamiz.
Endi makaronimizani qaynatib olamiz,pishib ketmasin!!
idishda saryogni eritib un solib ozgina qovurvoramiz ,yana alohida idishda sutka ikta tuhum sarigini s/b bir marta qaynatvolamiz .Sutni olib saryogni ustiga s/b qaynatamiz keyin tuz muruch somaiz quyuq bo'lguncha pishiramiz .
tayyor bo'lgan sousimizga pishloqni qirgichdan o'tkazib solamiz.
qaynatilgan makaronimizani yarmiga sousni uchdan bir qismini s/b aralashtiramiz va chuqur idishka tekiz qilib solamiz uni ustidan tayyor bo'lgan qiymamizni hammasini solamiz yana yarim makarinimizaga sousni 2 dan bir qismini solib aralashtirib qiymani ustidan tekkiz qilib solamiz qolgan sousimizni ustiga surib chiqamiz .
o'rta olovga 30 minutka qo'yamiz tegini o'chirib 10 minutka duhovkada qoldiramiz, shu bilan ovqatimiz tayyor pishkandan keyin kesib tarelkalarga tortiladi
yoqimli ishtaha Smiley
 
MALIKA_BONUДата: DUSHANBA, 2011.07.18, 14:13 | Сообщение # 78
Группа: Удаленные





kotletli taom
masalliqlar:
300-500 gr oz yog'li qiyma
4-5 ta kartoshka
2-3 ta piyoz
2 dona qotgan non
1 ta tuhum sarig'i
1-2 qoshiq tomat pastasi
tuz, murch, va boshqa zarchavalar (ta'mga ko'ra)
1 bog' selderey (mayda to'gralgan)
qovirish uchun salat yoki zaytin yog'i,1 cho'mich

tayyorlanishi: avvalo Bismillani unutmang Smiley ma'lumki Allohning kalomi bilan tayyorlangan taom ham mazali ham barakatli bo'ladi.
kartoshkalarni 4 ga bo'lib yaxshilab qizargan yog'da ozgina qovurib olamiz,pishishi shart emas, qizarsa yetadi. qiymaga 1ta terkadan o'tkazilgan piyozni, tuhum sari'gini,suvga botirib olingan va suvi siqilgan nonni, zarchavalarni, seldereyni qo'shib yaxshilab ezamiz. qiymani bir necha marta stol ustida qattiq kuch bilan ursangiz, kotletlar mazaliroq bo'ladi.oddiy kotletlarga o'xshab. tayyor bo'lgan qiymadan yong'oq kattaligida yumaloq shaklga keltiramiz, ularni ham qovurib olamiz. boshqa tovada tomat pastasini 1-1,5 st suv bilan alarashtirib ozgina qaynatib olamiz. chuqur bir qolip listga kartoshka va kotletlerni qo'yib ustidan tomat suvini, tuz va hohlagan zarchavalarni qoyib duhovkada 30-40 min o'rtacha olovda pishiramiz. inshaAlloh lazzatli chiqar. shu bilan birga o'zingizni oshpazlik mahoratlaridan foydalanib u bu narsa qo'shishingiz mumkin. masalan, ba'zilar sabzi,bolgarskiyni yaxshi ko'radi, ularni ham qovurib qo'shsangiz bo'ladi, u yog'i sizga havola.
 
MALIKA_BONUДата: DUSHANBA, 2011.07.18, 14:14 | Сообщение # 79
Группа: Удаленные





ASALLI TORT

Ushbu tortni pishirish uchun zarur bo‘lgan mahsulotlar: 3 ta tuxum, 200 gr shakar, 2 osh qoshiq asal, 3 stakan un, 100 gr. saryog‘, 1 choy qoshiq un, 200 gr saryog‘.
Emal idishda tuxumni yaxshilab ko‘pirtirganingizdan so‘ng idishni suv bug‘iga qo‘yasiz, shakar, asal hamda saryog‘ qo‘shasiz. So‘ng iste’mol sodasi hamda unni qo‘shib yana aralashtirasiz. Xamirni bug‘dan olib qo‘yib, bir oz tindirasiz.

Nachinkani qoshiq bilan duxovka patnisiga solib, o‘zingiz istagan shaklda yoyasiz va gazda usti oltin rangga kirgunga qadar pishirasiz. Xuddi shunday hajmdagi xamirlardan yana to‘rtta pishirib olasiz. Va ushbu tayyor qavatlar sovigandan so‘ng ustma-ust, orasiga nachinkada surib qo‘yasiz. Ustiga pishiriq chetidan qolgan ushoqlar, tortni har xil mevalar bilan bezash ham mumkin yoki bo‘lmasa glazur suriladi. Glazurni tayyorlash uchun 50 gr. saryog‘ga 3 osh qoshiq shakar hamda 3 osh qoshiq kakao, vanilin kukuni quyasiz. Saryog‘ erib va bir oz qaynagach, gazdan olasiz.

Tortni tayyor bezelar yoki o‘z didingizga moslab bezashingiz mumkin.
 
MALIKA_BONUДата: DUSHANBA, 2011.07.18, 14:15 | Сообщение # 80
Группа: Удаленные





Dessertga olmali pirog. Smiley
Masaliq: 2 ta tuhum,300gr suv ,ta`bga ko`ra tuz.1kilo gosht,qazi,zira.keragiga ko’ra yog`.
2 ta tuxum,300gr suv,un,tuz aralashtirib qattiqqina xamir qoriladi.Qorilgan xamir
20 min tindiriladi.So’ng hamirni yupqadan sal qalinroq yoyib,kvadrat shaklda kesiladi.
Hamirni (1 yoki 2 kun oldin tuz va ziralangan) qazi va goshtlar pishgan suvda pishiriladi.Goshtlarni,norin chiroyli chiqishi uchun sovuq joyga olib qoyish kerak,goshtni rangi toq bo`ladi.
Pishgan xarirlarni sovutib,har birini yuziga yog` surtib ustma-ust tahlanadi.Va somoncha shaklda to’g’raladi. Nihoyatda mayda va mayin tog`ralgan hamirga huddi shunday ravishda tog`ralgan go`sht ni aralashtiriladi,Ozgina yanchilgan zira va ta`bga kora murch taomni yanada mazzali qiladi.Ustiga ingichka qilib qazi kesib, bezab dasturxonga tortiladi.Yoqimli ishtaha!!!
 
MALIKA_BONUДата: DUSHANBA, 2011.07.18, 14:16 | Сообщение # 81
Группа: Удаленные





"Qaymoqli tort"

Masalliq: 1 stakan qaymoq, 2 stakan shakar, 280 gr saryog`, 0,5 banka quyiltirilgan sut, 3 stakan un, 1 dona tuxum, soda.
Tayyorlash: Idishga qaymoq quyib unga 1 stakan shakar 30 gr yumshatilgan saryog` qo`shiladi. Ular aralashtirilgach, 3 stakan un, 1 choy qoshiqda soda solib yumshoqroq xamir qoriladi. Xamirni qolipga mo`l, 4 yoki 6 qismga bo`linadi va yoyib pishiriladi.kulchalarga krem surtib ustidan uvoqchalar sepiladi.
Krem: 250 gr saryog`, 1 stakan shakar, quyiltirilgan sut, tuxum aralashtiriladi. Aralashtirish jarayonida ikki marta uch osh qoshiqda qaynatilgan sovuq sut qo`shiladi.
 
MALIKA_BONUДата: DUSHANBA, 2011.07.18, 14:17 | Сообщение # 82
Группа: Удаленные





Azizim torti" Smiley

Tayyorlash: 3 dona tuxumni 1 stakan shakar bilan ko`pirtirib, 250 gr mayanez, 1 choy qoshiq eritilgan soda qo`shib quyiqroq xamir qoring, uni 3 qismga bo`lib,1 tasiga kakao qo`shing.
Krem: 1 stakan smetana, 0,5 stakan shakar, go`sht maydalagichdan chiqarilgan 1 ta limon, yong`oq mag`zi kerak bo`ladi.
 
MALIKA_BONUДата: DUSHANBA, 2011.07.18, 14:17 | Сообщение # 83
Группа: Удаленные





"Kun va tun torti"

Masalliq: 6 ta tuxum, 400 gr smetana 400 gr shakar, soda, uksus, kakao, 600 gr un.
Tayyorlash: masalliq 2 ga bo`linib,ikki xil xamir qoriladi:
1 qismiga kakao qo`shib xamir qoriladi.
2- qismi oddiy xamir qoriladi. Pishgandan so`ng ikkala qatlam xam o`rtasidan bo`linadi va orasiga krem surtiladi.
Krem: sgushennoy moloko yoki slivichnoy maslo kerak bo`ladi.
 
MALIKA_BONUДата: DUSHANBA, 2011.07.18, 14:18 | Сообщение # 84
Группа: Удаленные





"Grenobl torti"

Masalliq: 100 gr. Sariyog`, 3 dona tuxum, limon sharbati, 0,5 limon tsedrasi, 0,4 choy qoshiq soda, 1 stakan un.
Tayyorlash: yuqoridagi masalliqlar yaxshilab aralashtirilib, xamir tayyorlanadi. Past olovda 35-45 minut pishiriladi. Tort sovugach, uni yupqa kulchalarga bo`lib, krem surtiladi.
Krem: 1 stakan smetana, 0,5 stakan shakar bilan ko`pirtirilib, 2-3 soatga sovutgichda saqlanadi.
 
MALIKA_BONUДата: DUSHANBA, 2011.07.18, 14:18 | Сообщение # 85
Группа: Удаленные





"Smorodinka tort"

Biskvit: tuxum-5 dona, shakar 100 gr , un 100 gr .
Qiyom: shakar -100 gr , suv-100 ml, konyak-50ml.
Sufler: qaymoq-350 ml, olchali yogurt 125g,1G`3 limonning sharbati, smorodina murabbosi-100gr, jelatin-15 gr.
Jele: jelatin -12gr, shakar-50 gr, 1G`3 limonning sharbati, meva sharbati-50 gr.
Bezak: shirin makkajo`xori qalamchalari-150 gr, smorodina-350-400 gr.
1. Tayyor biskvitni 3 qatlam qilib kesiladi.
2. Birinchi qatlamga xushbo`ylantirilgan qiyom singdiriladi (qiyom 1:1 miqdordagi suv va shakardan qaynatilib sovutilgach konyak qo`shiladi).
3. Qaymoqni ko`pirtirib, limon sharbati xamda yogurt quyiladi, so`ngra jelet va oxirida issiq eritilgan jelatin qo`shiladi. Xosil bo`lgan massa yog`och kurakcha yoki yog`och qoshiq bilan yaxshilab aralashtiriladi.
4. Biskvitning korjiga suflerni surtib ustiga 2-korjni yopiladi.
5. 2- korjga qiyom singdirilib, sufler surtib tekkislanadi va 3-korj bilan yopiladi.
6. Butun tortning ustiga sufler surtib, sovutgichga 20 min. Qo`yiladi.
7. Makkajo`xori qalamchalarini juva yordamida maydalab, tortning yon tomoniga sepiladi.
8. Tortning usti yangi uzilgan smorodina mevalari bilan bezatiladi.
9. Jelatinni 40 min. Ivitib qo`yiladi. Zarralarsiz bir jinsli massa xosil bo`lgunicha eritilib shakar qo`shiladi va qaynash xoliga keltiriladi, ammo qaynatilmaydi. Limon xamda meva sharbatlari quyiladi. Tortning usti chotkacha yordamida issiq yarim qotgan jele bilan qoplanadi. Smorodina o`rniga boshqa mevalar- malina, uzum, maymunjon, qulupnay kabilardan foydalanish mumkin.
 
MALIKA_BONUДата: DUSHANBA, 2011.07.18, 14:19 | Сообщение # 86
Группа: Удаленные





"Mevalar atri"

Biskvit xamiri: tuxum- 5 dona, shakar-1 tsakan, un-1 stakan, vanelli shakar- ½ paketcha, qaymoq-400 ml.
Mevalar: kompot shaftolisi- 200 gr , ananas- 100gr, kulupnay-100gr, kivi- 60 gr ,smorodina- 200 gr , malina- 100 gr .
Qiyom: shakar- 100 gr , suv- 100 ml, konyak- 50 ml, apelsin likyori-25 ml, 1 ta apelsin po`stlog`i.
Jele: jelatin- 25 gr, suv-70 ml, ½ limon sharbati,
1. Tuxumni sharbat bilan yaxshilab ko`pchigunicha ko`pirtiriladi.
2. Un bilan vanilli shakarni qo`shib, ko`pchigan tuxum shakartuxum aralashmasiga solinadi va kikchik tezlikda mikser bilan qorishtiriladi.
3. Formani tagiga qog`oz to`shaladi. Tayyor xamir formaga quyiladi. Pishish jarayonida xamir ko`tarilishini yodda tutgan xolda formani faqat ½ xajmda to`ldirish lozim. Xamir 190-2000 S da 40-45 minut pishiriladi.
4. Korjning tayyor bo`lganini u oltinsimon ranga kirganidan xamda bosilgan joyi yana qayta tiklanganidan bilish mumkin.
5. Tayyor korj pichok-arra bilan uchga ajratilib, sovitiladi.
6. Shakarni suvga qo`shib, qaynash xoliga keltiriladi va 10 minut qaynatiladi. Apel?sinni tozalab yuvib, qirgichda po`sti shilib olinadi, qiyomga solib yana 5 minut qaynatiladi. Qiyomni elakda suzib sovitiladi va apel?sin likyori qo`shiladi.
7. Suyuq qaymok ko`pirtirgichdan tushib ketmaydigan quyuklikkacha ko`pchitilib ko`pirtiladi.
8. Jelatinni sovuq suvga (sharbatga) bo`ktiriladi, (chet ellikni 10 minut, Rossiyalikni 40 minut ), so`ngra shishgan jelatinni eritib, shakar va limon sharbati xamda qorishtirgan xolda qaynashgacha etkaziladi.
9. Shaftolini parraklab, ananasni esa kubchalar shaklida kesiladi.
10. Birinchi korjga cho`tga yordamida qiyom singdiriladi va ko`pirtirilgan qaymoq surtiladi.
11. Surtilgan qaymoq ustidan mevalarni terib ikkinchi korj bilan yopiladi.
12. 2-korjga xam birinchisi kabi qiyom singdiriladi va ko`pirtirilgan qaymoq surtib mevalar teriladi xamda 3-korj yopiladi.
13. 3- korjga xam qiyom surtilib, ko`pirtirilgan qaymoqdan bir ozgina surtiladi. Korjning chekkalarini bo`sh qoldirgan xolda qolgan mevalar solinadi.
14. Sovutilgan, ammo qotib qolmagan jeleni cho`tkacha yordamida mevalarustiga qoplanadi. Sovutgichda 10 minut sovutiladi.
15. Tortning yonlariga ko`pirtirilgan qaymoq surtib, taroqcha yordamida taroqlanadi.
16.Tishchali turbichkasi bo`lgan konditr qopchasi yordamida ko`pirtirilgan qaymoqdan tortning chekkasi guldor xoshiya bilan bezatiladi.
 
MALIKA_BONUДата: DUSHANBA, 2011.07.18, 14:19 | Сообщение # 87
Группа: Удаленные





Orzu salati
5 ta kartoshka
250 gr go`sht
2 ta tuxum
1 ta olma
1 ta bodring
1 ta balig`
2 ta lavlagi.

Sous uchun: Yarim stakan smitana 1 osh qoshiq qirg`ichdan o`tkazilgan xren 2 osh qoshiq sirka bir choy qo`shiq tayyor xantal ko`kat
Kartoishka lavlagi xamda go`sh aloxida pishiriladi va b shaklida to`g`raladi olma tuzlangan bodring baliq va tuxum kubchalarga bo`linadi.Xammasi aralashtiriladi.Ustiga smetana qirg`ichdan o`tkazilgan xren xantal sirka va ko`katdan tayyorlangan sous quyiladi.
 
MALIKA_BONUДата: DUSHANBA, 2011.07.18, 14:20 | Сообщение # 88
Группа: Удаленные





Qiymali pirog.

Oq yog',tuxum,choy sodasi,qatiq,tuzni bir idishga solib yaxshilab aralashtiramiz.So'gra o'rtacha yumshoqlikda hamir qoramiz.
Tayyor bo'lga hamirni ikkiga bo'lib,taxminan 1 sm qalinlikkacha yoyamiz.
Birinchi yoygan hamirimiz ustiqa qiymani solib,ustiga iikinchi yoygan hamirimizni qo'yib,chekkalarini chimdib-chimdib yopishtirib chiqamiz.
Qiymali pirog uchun kerakli madhsulotlar.
Xamiri:1 ta tuxum,1 piyola qatiq,1 piyola oq yog',yoki 300 g margarin,choy qoshioq uchida soda,1 choy qoshiq tuz.
Qiymasiga:400 g go'sht,4 ta piyoz,tabga ko'ra tuz va ziravorlar.
Shuni eslatib qo'ymoqchimanki go'sht o'rniga kartoshka,ko'katlar yoki karam solib,kartoshkali,karamli yoki ko'katli piroglar tayyorlashingiz mumkin.
Hoxlasangiz ichiga olma ham solib,olmali pirog tayyorlashingiz mumkin.
 
guli_9616Дата: CHORSHANBA, 2011.07.27, 22:54 | Сообщение # 89
Группа: Удаленные





вой кизлар канака овкат килиш тугриси умуман овкат килиши билмиман (тухум кугиришдан ташкари)
 
MALIKA_BONUДата: CHORSHANBA, 2011.07.27, 23:24 | Сообщение # 90
Группа: Удаленные





P.s Guli9616 Xudo xohlasa urganvolas :-D
 
Малак_ЕдинственнаяЧудоДата: YAKSHANBA, 2011.08.28, 15:43 | Сообщение # 91
Группа: Удаленные
Сообщений: 5676





Ватрушки со свежими ягодами

Способ приготовления блюда:
Из муки, воды, дрожжей, сахара, соли и масла замесите тесто, поставьте его в теплое место для расстойки.
Перебранные и промытые ягоды пересыпьте сахаром.
Готовое тесто нарежьте кусочками, раскатайте, на середину каждой лепешки положите начинку и защипните края, оставляя середину открытой.
Переложите ватрушки на лист, смазанный маслом, края их смажьте сладким чаем, дайте расстояться и выпекайте в духовке 20–30 минут.

Необходимые продукты:
черника или клубника - 1/2 стакана
сахар - 1/2 стакана и для теста - 1 ст. ложка
мука пшеничная - 2 стакана
вода - 1 стакан
дрожжи прессованные - 15 г
чай сладкий - 1 ст. ложка
масло растительное - 2 ст. ложки
соль по вкусу

uzim yozmagandim qattadur kurib shunga qarab qilib kurudim tongue
 
GULIRUXSORAДата: DUSHANBA, 2011.08.29, 00:39 | Сообщение # 92
Группа: Удаленные
Сообщений: 61





Raxmat kotta.
 
__WORLD__Дата: DUSHANBA, 2011.08.29, 18:17 | Сообщение # 93
Группа: Удаленные





Xa
 
★Чудо-♣-Больше_Нет★Дата: DUSHANBA, 2011.08.29, 18:19 | Сообщение # 94
Группа: Удаленные





вой боооо иштахани очиб юбордиларку пазанда хонлар ммммххх розаманди dry
 
BoriyaДата: MUBORAK JUMA, 2011.09.02, 19:10 | Сообщение # 95
Группа: Удаленные





z6ru
 
ismoiljon93Дата: YAKSHANBA, 2011.09.04, 13:32 | Сообщение # 96
Группа: Удаленные
Сообщений: 232





malades shuncha narsani yozibsilayu lekin bulani iganmisizlar uzi birormarta
 
_MeGaMoMBeR_Дата: SESHANBA, 2011.10.04, 11:48 | Сообщение # 97
Группа: Удаленные





qizlani bolimida pwrib qoyibdmi slaga
 
Izolda1Дата: DUSHANBA, 2011.10.10, 00:30 | Сообщение # 98
Группа: Удаленные
Сообщений: 144





omad
 
lovely1997Дата: MUBORAK JUMA, 2011.10.21, 13:22 | Сообщение # 99
Super Faol
Группа: FAOL
Сообщений: 244
Награды: 4
Репутация: 3
Статус: OFLAYN
qarshililaga omad
 
ElmuS0608Дата: PAYSHANBA, 2011.10.27, 09:17 | Сообщение # 100
Группа: Удаленные





nu
 
Поиск:

2025 yil mamlakatimizda “Mustahkam oila yili”
Хостинг от uCoz