********qizla uchun talov*******
|
|
Vodima | Дата: CHORSHANBA, 2011.02.02, 07:32 | Сообщение # 26 |
Группа: Удаленные
| Maktabda uqib yurgan davrimizda NARGIZA ISMLI DUGONAM BULGANDI.Shu qiz menga Sabzili tort qilishni urgatgan edi.Hozir men sizlarga aytib beraman.Juda oson. SABZILI TORT ZARUR MASALLIQLAR : 2 piyola qirg'ichdan o'tkazilgan sabzi,4 dona tuxum,2 piyola shakar,200 gr margarin,3 piyola un,1 choy qoshiq uksus bilan aralashtirilgan iste'mol sodasi. TAYYORLANISHI : 1. Tuxum shakar bilan ko'pirtiriladi. 2. Qirg'ichdan o'tkazilgan sabziga margarin va iste'mol sodasi aralashtiriladi. 3. Sabzili aralashmaga ko'pirtirilgan tuxum va un solib hamir tayyorlanadi. 4. Yog'langan yoki pergament qog'ozi solingan qolipga solib pishiriladi. 5. Tayyor tort orasiga ta'bingizga ko'ra xohlagan qiyomingizni surtib bezashingiz mumkin!
|
|
| |
Vodima | Дата: CHORSHANBA, 2011.02.02, 07:43 | Сообщение # 27 |
Группа: Удаленные
| Oddiy xamir tayyorlaysiz, o'rab 10 – 12 minut tindirib olgach o'qlov yordamida (1 - 2 mm) qilib yoyasiz.yoymaning yuziga eritilgan mol yog'i surkasangiz, u darhol to'nglaydi.ana shunday yoymani ro'lon qilib o'raysiz, yog' tomoni ichida qoladi. Rulondan eni 5 sm keladigan to'garakchalar kesasiz. Har bir to'garakchani barmoq bilan tekislab, juva yordamida 2 – 3 mm keladigan qilib yoysangiz, qatlama jild hosil bo'ladi.Jildlar o'rtasiga 1 osh qoshig'ida qiyma solib xoh yumaloq, xoh uchburchak, xoh to'rtburchak, xoh kvadrat shaklida bo'lgan somsalar tugasiz. To'garak yoyma ana shu xil shaklida somsa tugish uchun eng qulay hisoblanadi. Somsalarni tandirga yopib yoki patnisi yog'langan duxovkaga qo'yib pishirasiz. Dasturxonga likopchalarda tortiladi. Ushbu somsani issig'ida ham, soviganda ham emas, ilig'ida iste'mol etish lazzatli bo'ladi. Masalliq: xamiri uchun 500 gr oq un, 1 stakan suv, 1 choy qoshig'ida tuz, 50 gr mol yog'I (yoymaga surtish uchun); qiymasi uchun 400 gr go'sht, 50 gr dumba (charvi) yog', 300 gr piyoz, 1 choy qoshig'ida tuz va murch kerak bo'lad Memonlar kelishiga huddi shunday sonsa qilishni yoqtiraman.Hali uhshaymay qolgan vaqtlari bulmagan inshaAlloh bundan keyin ham bulmasin.Bu vaziyatdan mehmonlarni shirinliklar bilan aldab turamanda darrov somsamni qilib olaman.
|
|
| |
Vodima | Дата: CHORSHANBA, 2011.02.02, 08:02 | Сообщение # 28 |
Группа: Удаленные
| Milliy taomlardan aytib utganimdek somsa qilishni juda yoqtiraman sevib estimol qilaman.Chet el taomlariga kelsak,arablarning oshini qilishni yoqtiraman uzimizni osh shavlamizga uhshab ketadi. Massalliqlar:-3ta piyoz -3ta pamidor -1ta bulgor qalampir -3-4dona samsahpiyoz. -1ta stakan guruch(arab guruchi) -yarim kg gusht. gushtni yahhsilab zaytun yogda qovurib olamiz.Sungra piyozni,chesnokni, pamidorni,bulgarqalampirni solib yahshilab aralashtiramiz.Sungra har hir ziravorlardan solamiz. tabka kura tuz solib,azgina suv solib 10-15minut qaynatib olamiz.Sungra guruchni solib dimlab quyamiz.
Сообщение отредактировал Vodima - CHORSHANBA, 2011.02.02, 08:03 |
|
| |
Vodima | Дата: CHORSHANBA, 2011.02.02, 08:04 | Сообщение # 29 |
Группа: Удаленные
| My WebPage
|
|
| |
Vodima | Дата: CHORSHANBA, 2011.02.02, 08:10 | Сообщение # 30 |
Группа: Удаленные
| Ovqatim suyuq bulsa ham quyuq bulsa ham agar shur bulib qolsa suv quyib azgina qaynatib olaman.
|
|
| |
Vodima | Дата: CHORSHANBA, 2011.02.02, 08:14 | Сообщение # 31 |
Группа: Удаленные
| Birinchi urinda oshhaningiz toza bulsin keyin idish taboqlariz,oshhonaga kirganda soch tolasi tashqariga chiqmaslik kerak yani rumol bilan,yana kop oshhona qoidalari
|
|
| |
Vodima | Дата: CHORSHANBA, 2011.02.02, 08:28 | Сообщение # 32 |
Группа: Удаленные
| TUHUM BARAK b Xamiriga: * 1 dona tuhum * 0,5 stakan suv * 1 choy qoshiq tuz * 1,5-2 stakan atofida un (xamir qattiqroq bo`lsa yaxshi.) Nachinkasiga: * Qancha tuhum bo`lsa shuncha osh qoshig`ida yog`(o`simlik yog`i, yoki sariyog' (dog`langan))shuncha o`sh qoshig`ida sut va ta'bga ko`ra tuz Tayyorlanishi: Tuhum+tuz+suv yaxshilab aralashtirilib, qattiq hamir qoriladi va 30 minutcha tindirib qo`yiladi. 1 2 30 minutdan keyin hamirdan kichkina kichkina zuvalachalar yasab chikamaiz 3 zuvalachalarni urvog`lab 5-6 ta bir qilib dastalab ustuni yopib qo'yamiz 1 har bir zuvalachani yupqa qilib yoyamiz(barak yupqa yoyilgani bilan ham mazali ham chiroyli chikadi) 5 yoyilgan zuvalacha ya'ni jildni olib o`rtasida nachinka quyish uchun joy qoldirilib ikkitomoniga suv surtib bukiladi va yopishtiriladi(Urvog'li taraf ichkari tomonda qolsa yopishmaydi) 6 7 8 bukulgan jillarni ustini yopib qozonga suv solib 1 osh qoshiq suv solib qaynashga qo`yib o`zimiz nachinkasini qilamiz. Qancha tuhum solinsa shuncha osh qoshig`ida yog` va shuncha osh qoshig`ida sut va ta'bga ko`ra tuz solib yaxshilab chayiladi.(rasmda 6 tuhum+6qoshiq yog`+6 osh qoshig`ida sut) 9 O`sha aralashmaga 2 osh qoshig`ida mol yoki qo`y go`shti qiymasidan solinsa qo`ir barak bo`ladi:) 1 Endi navbat pishirishga. Jillarni ichidan nachinka oqib tushmasligi uchun ularni to`g`ri ushlash juda muhim. Manashu tarzda ushlab ichini nachinkani quyib darrov og`zi yopishtirilib o`rta olovda qaynab turgan suvga solamiz. 1 Pishgan baraklar suvning yuziga qaynab chiqadi, bir bir aylantirib yana yarim daqiqa qaynatamiz. 1 Barmoq uchi tekkizilib ko`rilganda baraklar qattiq bo`lsa demak pishgan. Baraklarni sovuq suvga olib keyin ovqat tortiladigan idishga olib ustiga qatiq yoki smetana bilan tortiladi Ochiq ishtaxa!!!
|
|
| |
Gulshax | Дата: DUSHANBA, 2011.02.07, 18:20 | Сообщение # 33 |
Группа: Удаленные
| Uzbek taamlaridan eng köp yemoqçi bolganim "Somsa". Ta'riflar uchun rahmat. Man somsani tekşiracakman.
|
|
| |
dil_parizoda | Дата: CHORSHANBA, 2011.03.02, 01:26 | Сообщение # 34 |
Группа: Удаленные
| 1) Xa xamma ovqatni bilaman toshkent oshini hamma bilsa kere yozmasamam boladi. 2 )xar xil salat bilamn. go'shtli,tovuli, kapriz diysizmi fruktoviy hammasini. O'zim o'ylab topgan salat: pishrgan gosh, pishirilgan tuhum, bodring, sabzi, mayda qovrilgan kartoshka, johori, mayonez va kokatlar hammasini mayda somoncha tograb aralashtirsela zor salat boladi . 3) Salattan achichu pishiriqdan man uchun " skazka" tort yani rulet. 4) Albatta 5) uydagila medoviy bn napalion kop qildirishadi yani sevishadi.agar mehmon kep qolsa i narsam ohshami qolsa onsonro tez pishadigan pishriq qilaman lekin 1marta medoviy qivotganimda ohshami yopishib qovotganida nervim chiqsayam bir amallab ohshatvorganman ))) 6)xamma ovqat bilaman .armyanlani 1ta taomini organganman,koreyskiy 1ta taommiyam bilaman nomlarini fqat eslolmayapman 1ta dugonam koreyaga borib kelganida orgatgandide. 7) mmm suv solaman tuzini togirliman. 8) xa bilaman 1ta qoidaga rioya qimimande shu fartuk yomon koraman... 9) qatlama somsa ,turkcha somsani ,maslenniy hamirdan qilinadigan somsaniyam bilaman. 10) manpar )
|
|
| |
shirinoza8888 | Дата: MUBORAK JUMA, 2011.03.04, 23:57 | Сообщение # 35 |
Группа: Удаленные
| RAXMAT OPAJON MASLAXATIZ UCHUN
|
|
| |
dil_parizoda | Дата: DUSHANBA, 2011.03.07, 09:01 | Сообщение # 36 |
Группа: Удаленные
| ertaga kelin bolasin shunga tayorgarlik qilib oziz samastayatelna yoki ubu kim yordamida pishiriqlarni ,ovqatlarni organing
|
|
| |
------ANGELOCHKA------ | Дата: DUSHANBA, 2011.03.07, 20:58 | Сообщение # 37 |
Группа: Удаленные
|
|
|
| |
------ANGELOCHKA------ | Дата: DUSHANBA, 2011.03.07, 20:58 | Сообщение # 38 |
Группа: Удаленные
|
|
|
| |
dil_parizoda | Дата: CHORSHANBA, 2011.03.09, 12:40 | Сообщение # 39 |
Группа: Удаленные
| faqat kulishi bilarkasizu
|
|
| |
Малак_ЕдинственнаяЧудо | Дата: SESHANBA, 2011.03.15, 17:13 | Сообщение # 40 |
Группа: Удаленные
Сообщений: 5676
| vay man xech qaysisini bilmasakanman
|
|
| |
dil_parizoda | Дата: MUBORAK JUMA, 2011.03.18, 07:11 | Сообщение # 41 |
Группа: Удаленные
|
|
|
| |
S•E•V•G•I•L•I•M | Дата: CHORSHANBA, 2011.03.23, 03:28 | Сообщение # 42 |
Группа: Удаленные
Сообщений: 396
| Shu hamma taomlani bilamanu faqat shu Osh bilan Sumalak hechcham O'xshamidide manda
|
|
| |
Малак_ЕдинственнаяЧудо | Дата: PAYSHANBA, 2011.03.24, 21:12 | Сообщение # 43 |
Группа: Удаленные
Сообщений: 5676
| S•E•V•G•I•L•I•M, vay sizda 2tasi xalos ekanu manda tuxum qovurish xam oxshamiydi yo kuyib ketadi yoki shor boladi
|
|
| |
S•E•V•G•I•L•I•M | Дата: MUBORAK JUMA, 2011.03.25, 23:37 | Сообщение # 44 |
Группа: Удаленные
Сообщений: 396
| Malak93, Sho'r bo'sa chunaman qiz bola o'rganishi kerekan beribir ertaga kelin bo'las-a, o'rganvolin 
|
|
| |
Малак_ЕдинственнаяЧудо | Дата: CHORSHANBA, 2011.03.30, 22:28 | Сообщение # 45 |
Группа: Удаленные
Сообщений: 5676
| S•E•V•G•I•L•I•M, xa organish kere lekigin vaxt yode yoq vaxt xammas xoxish yoq kelin bolsam oyijonimla orgatadila
|
|
| |
_GooGooWa_ | Дата: YAKSHANBA, 2011.04.10, 16:10 | Сообщение # 46 |
Группа: Удаленные
| Baribir örganiw kerek
|
|
| |
_GooGooWa_ | Дата: SESHANBA, 2011.04.19, 09:00 | Сообщение # 47 |
Группа: Удаленные
| Hm
|
|
| |
SkRoMnAyA_DeVoChKa | Дата: SHANBA, 2011.04.30, 08:21 | Сообщение # 48 |
Группа: Удаленные
Сообщений: 24407
| Dimlamani worva qibquyganman, hozi zur bilaman salatla bilaman wirinlila tayorlawiham Ow qimaganman, sekin organyamiz
|
|
| |
_GooGooWa_ | Дата: YAKSHANBA, 2011.05.01, 12:31 | Сообщение # 49 |
Группа: Удаленные
| salatlani bilaman kopchilikini emas 5,6tasin ovqatlani xammasin bilaman wirinlik piwiriwni bilmiman
|
|
| |
S_IDEAL_UZ | Дата: SESHANBA, 2011.05.31, 14:38 | Сообщение # 50 |
Группа: Удаленные
| qiz bolaga uyat bu pishiriqlarni bilmaslik.
|
|
| |