MUBORAK JUMA, 2025.06.27, 23:59
SMS SHERLAR, SMS TABRIKLAR, SMS SEVGI WWW.SHERLAR.UZ
Приветствую Вас MEXMON | RSS
[ Новые сообщения · Участники · Правила форума · Поиск · RSS ]
  • Страница 4 из 6
  • «
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • »
Модератор форума: Lazizabonu  
Shirinliklar
dil_parizodaДата: PAYSHANBA, 2009.11.05, 19:32 | Сообщение # 76
Группа: Удаленные





mda

Сообщение отредактировал dil_parizoda - PAYSHANBA, 2009.11.05, 19:32
 
Mohigul77Дата: SESHANBA, 2010.03.09, 12:07 | Сообщение # 77
Группа: Удаленные
Сообщений: 11461





Пирожные ,рулеты (pastries, sweet rolls)
рулет со сливками и ягодами .

5 шт яйца(в рецепте было 4, но я беру 5 , так лучше), 100 гр( чуть больше) сахара, 150 гр муки, ванилин( при желании).
охлажденные белки взбить до густой пени( на высокой скорости, но не до сухости), по чуть чуть добавить 50 гр сахара. затем взбить желтки, туда же положить остальной сахар и муку . взбить . осторожно перемешать эту массу с белками с помощью лопаточки или ложки.
забыла написать, заранее след вкл вуховку на 180 градусов. смазать маслом форму для запекания , положить туда бумагу для выпечки (вощеную) и сново смазать маслом.
в эту форму аккуратно влить смесь. запекат 10-15мин. тесто должно чуть чуть золотиться. это самое главное.
в качестве крема я использовала сливки и положила свежие ягоды.
готовый рулет след осторожно перевернуть на полотенце посыпанный сахаром и быстро свернуть. остывшим развернуть и смазать кремом.

Добавлено (2010.03.09, 13:07)
---------------------------------------------
Торт "Трюфель" (Truffle Cake ) от Mishelle с kuking.net.
Слова автора:
Конфеты "Трюфель" получили своё название из-за внешнего сходства со знаменитыми чёрными грибами, растущими под землёй (правда, они бывают и белыми). Они очень дорогие и их трудно отыскать. Гараздо проще найти одноимённые конфеты. Я предлагаю вам торт, который имеет вкус одной большой конфеты.

Для бисквитных коржей:

6 желтков
5 белков
2/3 ст. сахара
1/2 ч.л. винного камня
2 ст.л. горячей воды
2 ст.л. какао-порошка
5 ст.л. муки для тортов (cake flour)
2 ст.л. крахмала

Для сиропа:

3 ст.л. воды
2 ст.л. сахара
1 ст.л. ликёра (я использовала Kalhua)

Для крема:

150 г горького шоколада
2 ст. сливок

Для конфет-трюфелей:

150 г шоколада
1/3 ст. сливок
1 ч.л. ликёра

200 г шоколада для покрытия конфет и стружки

Коржи.
Разогреть духовку до 190С. Нарисовать на пергаменте 8 окружностей, диаметром 20 см.
Взбить белки с 1/3 ст. сахара до устойчивых пиков.
Желтки смешать с оставшимся сахаром и взбивать, пока масса не посветлеет. Продолжая взбивать, добавить растворённое в горячей воде какао.
Муку просеять с крахмалом и аккуратно вмешать в желтковую массу.
Добавить белки в 3 приёма.
Выложить тесто внутрь нарисованных окружностей (приблизительно по полстакана в каждую) и разровнять лопаткой.
Выпекать 5-8 мин. Дать остыть и отделить бумагу.
Сироп.
Довести до кипения воду с сахаром. Снять с огня и добавить ликёр.
Крем.
Его лучше начать готовить за день до сборки торта. Довести сливки почти до кипения и залить ими нарубленный шоколад. Охладить в холодильнике несколько часов (а ещё лучше всю ночь). В день сборки торта, взбить крем до устойчивых пиков.
Конфеты.
Залить горячими сливками нарубленный шоколад и перемешать до полного растворения шоколада, добавить ликёр. Охладить в холодильнике несколько часов. Набирая чайной ложкой, скатать шоколадную массу в небольшие шарики, выложить их на пергаментную бумагу и отставить в морозилку на 1 час. Растопить шоколад. Окунуть каждый шарик в растопленный шоколад и оставить застывать.
Сборка.
Увлажнить каждый корж сиропом и прослоить кремом. Покрыть кремом бока и верх торта. Присыпать шоколадной стружкой и украсить конфетами-трюфелями.

Мои примечания: ( Shirina) Все делала строго по рецепту. Первые 4 коржы я пересушила за 8 мин. Потом ребенок начал плакать , я из оставшего теста сделала рулет. Выпекала 5 мин. Свернула и оставила застывать.
Начала взбивать уже новые яйца. Выпекала 9 коржей по 5 мин. К бумаге они не прилипались, но совсем не поднялись. Коржи так и остались тоненькими как бумага.
Крем я делала 1,5 порции. Но было бы достаточно и одной. Потомучто я прослоила кремом рулет и сделала пирожное.
!!!! Девочки результат этого стоит!!! Торт супер шоколадный , тает во рту. На вкус как шоколадная конфета!!!

 
latifa(bonu)Дата: CHORSHANBA, 2010.03.10, 03:51 | Сообщение # 78
Группа: Удаленные





PS/RAHMAT
 
MBMДата: SHANBA, 2010.03.13, 08:40 | Сообщение # 79
Группа: Удаленные
Сообщений: 10799





P.s raxmat
 
HasanДата: SHANBA, 2010.03.13, 10:19 | Сообщение # 80
Группа: Удаленные





Nima pishirdik o'zi man chumadim
 
MαhdιДата: SHANBA, 2010.03.13, 17:26 | Сообщение # 81
Группа: Удаленные





p.s rahma opajon
 
MALIKA_BONUДата: PAYSHANBA, 2010.03.18, 05:58 | Сообщение # 82
Группа: Удаленные





P.s Yengi retsepla bösa yoziyla
 
MBMДата: PAYSHANBA, 2010.03.18, 07:53 | Сообщение # 83
Группа: Удаленные
Сообщений: 10799





p.s sunaqa qilishsa bo*lardi
 
HasanДата: CHORSHANBA, 2010.04.07, 05:22 | Сообщение # 84
Группа: Удаленные





Qani ey yengilaridan yo'mi qizla man o'zimga kofe tayilashi etaman krushkamga choy qoshuda 3qoshu shakar 2qoshu quru sut qoshuni yarimisida kofe keyin ustidan qaynagan suv quyip aralashtirvoraman ana sizga retsept
 
Mohigul77Дата: MUBORAK JUMA, 2010.04.23, 17:57 | Сообщение # 85
Группа: Удаленные
Сообщений: 11461





Quote (AMORE)
9 TA TUXUMNI OQINI QOTGUNCHA URAMIZ.

P.S.Uramiz degani nimasi? tusinmadim? wacko

 
AnDiJoNLiK-BeZoRiДата: CHORSHANBA, 2010.04.28, 14:22 | Сообщение # 86
Группа: Удаленные





Quote (Mohigul77)
P.S.Uramiz degani nimasi? tusinmadim? wacko

P.S OPAJON URAMIZ BU ANAVI O'ZINI G'ALATI ANJOMI BORKU SHU BILAN ARALASHTIRADI SHU URISH BO'LSA KERAKDA biggrin
 
FAYZBOJA_26Дата: CHORSHANBA, 2010.04.28, 18:11 | Сообщение # 87
Группа: Удаленные





hammasini sevaman
 
SUPERCHAДата: CHORSHANBA, 2010.04.28, 19:12 | Сообщение # 88
Группа: Удаленные





JUDA MAZZALIDIR
 
MUHAMMADBOBURДата: CHORSHANBA, 2010.04.28, 22:50 | Сообщение # 89
Группа: Удаленные





Shokolad
 
Mohigul77Дата: CHORSHANBA, 2010.05.05, 22:11 | Сообщение # 90
Группа: Удаленные
Сообщений: 11461





Quote (AnDiJoNLiK-BeZoRi)
P.S OPAJON URAMIZ BU ANAVI O'ZINI G'ALATI ANJOMI BORKU SHU BILAN ARALASHTIRADI SHU URISH BO'LSA KERAKDA

P.S. Tushinarlik biggrin Nima ekan debman. tongue

 
MαhdιДата: MUBORAK JUMA, 2010.05.07, 16:24 | Сообщение # 91
Группа: Удаленные





Quote (Mohigul77)
P.S. Tushinarlik Nima ekan debman.

p.s ha bunaqa gaplar anu pishiriqchilardan chiqadida biggrin meni opalarim ham ko'p pishirishardida bolalik chog'larimda men ham ko'rib o'rganardim shunda esimda qolgan ekan URAMIZ degan so'z! tongue biggrin
 
kamolka_Дата: PAYSHANBA, 2010.05.13, 15:32 | Сообщение # 92
Группа: Удаленные





ҲАЙИТ ПИШИРИҚЛАРИ

ЛОЧИРА

Ун — 150 г, қўй ёғи — 10 г, сут — 50 г, пахта ёғи
5 г, хамиртуруш — 1 г, туз — таъбга кўра.
1 дона пишган лочиранинг оғирлиги — 200 г.

1. Илиқ сутга ийланган хамиртуруш қўшиб юмшоқроқ қилиб хамир қорилади ва илиқжойга қўйиб 2-3 соат оширилади.
2. Хамирдан 230 г оғирликда зувалалар узилади.
3. Ҳар бир зувалани 1/2 см қалинликда ёйиб, зич қилиб чакичланади.
4. Шу тариқа ясалган лочиралар тандирга ёпилади ёки тунука ликопча ёҳуд листга териб духовкада пиширилади.
Лочирани оширилмаган хамирдан хам пишириш мумкин. Бунда хамир қўй ёғи қўшиб қорилади.
Пишган лочиралар бир оз шамоллатиб совитилгач дастурхонга тортилади.

БЎҒИРСОҚ

Ун - 500 г, сут — 1/2стакан, сарёғ ёки эритил-ган қўй ёғи — 50 г, шакар — 1 ош қошиқ, хамир-туруш - 15 г, омихта ёғ - 500 г, тухум -1 дона, туз — таъбга кўра.

1. Бўғирсоқ хамирини қоришда хамиртурушни илиқсут-да ивитиб қўйиб, кейин сут, ун, ёғ, тухум, шакар ва тузни солиб биратўла хамир қорилади.
2. Хамирдан ўқлоқдек узун зувалача ясалади ва ёнғоқ катталигида кесиб чиқилади.
3. Ҳар бўлак хамирни бармоқлар орасида салгина яссилантириб, ғалвир ёки човлининг орқа томонига босиб шакл берилади.
4. Сўнгра бўғирсоқлар қизиб турган ёғда пиширилади.

ҚОВУРМА ЧУЧВАРА

Гўшт — 110 г, ун — 50 г, тухум — 1 дона, пиёз ~ 30 г, ёғ — 20 г, озгинадан мурч ва туз.

1. Қиймалагичдан гўшт пиёз билан биргаликда ўтказилиб, қийма тайёрланади. Қиймани мурч, туз қўшиб мижиғланади.
2. Сувга тухумни чақиб, туз солиб хамир қорилади. Хамирни муштлаб пишитилади.
3. Хамирни юқа қилиб, ёйиб 4x4 см катталикда жилдлар кесилади.
4. Ҳар бир жилднинг ўртасига 1 чой қошиқ қийма қўйиб, чучваряпар тугилааи,
5. Тугилган чучвараkар қозонда доғ қилинган ёғда бир неча донадан қовуриб олинади.

ЮПҚА

Ун - 90 г, қўй гўшти — 100г, пиёз - 20 г, зиравор - 2 г, ёғ — 17 г, туз - 3 г.

1. Қовурилган чучвара хамиридек хамир қорилади ва тиндириб қўйиладк.
2. Гўшт пиёз билан биргаликда гўшт қиймалагичнинг майда панжарасидан ўтказилади. Қиймага зиравор ва гуз қўшиб аралаштирилиб, енгилгина қовуриб олинади ва совутиб қўйилади.
3. Тиндириб Қўйилган хамирдан 100-120 г оғирлигида зувалачалар узилиб, юпқа қилиб ёйилади,
4. Ҳамма зувалачалар ёйиб бўлингач, қозон ёки това қиздирилади, мой суртилади ва юпқалар бирин-кетин қозон ёки товага ёпиб пиширилади. Пишган юпқалар устма-уст тахланиб, усти ёпиб қўйилади. Сўнгра хар бир юпқлнинг ўртасига қовурилган қиймадан солиб, конвертсимон буклаб лаганга тахланади.

ҚАТЛАМА

Ун — 500 г, сув — 200 г, сарёғ ёки маргарин - 150 г, туз —таъбга кўра. озгина қандупа. Қатламани қовуриш учун ёғ - 100 г.

1. Сувга тузни содиб, хамир қорилади ва зувала қилиб 15 минут тиндириб қўйилади.
2. Зувала юпқа қилиб ёйилади ва юзига сарёғ суртилади. Сўнгра хамрни ўқлоққа ўраб, ўқиоқнинг бошидан охиригача пичоқ тортиб кесилади. Бўнда энлик тасмалар ҳосил бўлади. Бу тасмалардан эни 2 см бўлган тасмалар кесилади. Ҳарбир тасмани бир четидан ғилдирак қилиб ўралади. Ҳосил бўлган ғилдирак зувалачиларни ўқлоқ ёки каггароқ жўва ёрдамида ёйиб, 1 см қалинликдаги қатламаларясалади.
3. Това ёки қозонга оз-оздан ёғ суртиб қатламалар қизартириб пиширилади. Пишган қатламаларнинг устиса қандупа сепиб дастурхонта тортилади.

СУТЛИ ЎРАМА

Ун — 500 г, сут — 50 г, тухум — 5 дона, шакар -15 г, қандупа - 125 г, сода - бир чимдим, сарёғ — 50 г, таъбга кўра туз. Урамани қовуриш учун ўсимлик мойи — 500 г.

1. Сирли идишга сутни қуйиб, тухумларни чақиб солинади, шакар, туз, сода, юмшатилган сарёғ ва унни солиб хамир қорилади.
2. Зувачани бир оз тиндиргач, 2-3 мм қачинликда ёйилади ва ейилган хамирдан буранда ёки пичоқ ёрдамида эни 3-4 см бўлган тасмалар қирқилади.
3. Ҳар бир тасмани ингичка жўванинг бир учига ўраб олиб, қозондаги қизиб турган ёққа тиқиб туриб пиширилади. Урама пишиши оддидан жўвани тасма ўрамасига тескари равишда оҳиста айлантириб, юқорига кўтарилса, ўрама жўвадан тушади. Ўрама қизғишроқ бўлиб пишгач, човлида олиб совитилади. Сўнгра вазага териб, устига қзшупа сепилади ва дастурхонга тортилади.

ОДДИЙ (АРЗОН) ЎРАМА

Ун - 500 г, шакар — 1 чой қошиқ сув -- 100 г, тухум - 2 дона, сарёғ - 50 г, туз -таъбга кўра. Қовуриш учун ўсимлик мойи - 500 г.

1. Сирли идишга сувни қуйиб туз ва шакарни солиб, сўнгра тухумни чақиб солинади ва юмшатилган сарёғ хамда унни солиб, хамир қорилади ва бироз тиндирилади.
2. Тиндирилган хамирни 1 мм қалинликда ёйиб, ундан буранда ёки пичоқ ёрдямида эни 5-6 см бўлган тасмалар кесилади.
3. Тасмаларни «Сутли ўрама»даги каби ингичка жўвага ўраб, қовурилади ва қизғишроқ бўлиб нишгач, човлида олиб совитилади. Совиган ўрамаларни вазага тернб, қандупа сепилади ва дастурхонга тортилади.

«АТИРГУЛ»

Ун - 500 г, сут - 50 г, тухум — 5 дона, шакар -15 г, сарёғ — 50 г, қандупа — 125 г, бир чимдим чой содаси, таъбга кўра туз. Қовуриш учун ўсимлик мойи — 500 г.

1. «Сутли ўрама»даги каби хамир қорилади («Оддий ўрама»даги каби масалликларни олиб, ўшандай хамир қориб ҳам «атиргул» пишириш мумкин!).
2. Тиндирилган зувалани юпқа қилиб ёйилади,
3. Ёйилган хамирдан думалоқ форма ёки юпқа стакан ёрдамида доирачалар кесиб олинади. 3-4 та доирачани устма-уст тахлаб, марказига бармоқ билан қаттиқ босиб, доирачалар бир-бирига ёпиштирилади ва 5-6 жойидан четидан марказига қараб 1,5 см чуқурликда кертилади (кесйлади).
4. Сўнгра «атиргул»лар ёғда (сарёғда қоаурса янада мазали бўлади) қовурилиб, човлида сузиб олиниб совитилади.
Совиган «атиргуллар»ни вазага териб, қандупа сепилади ва дастурхонга тортилади.

«ҚУШТИЛИ»

Ун - 500 г, сут - 50 г, тухум - 5 дона, шакар -15,г, сарёғ — 50 г, қандупа - 125 г, бир чимдим чой содаси, таъбга кўра туз. Ковуриш учун ўсимлик мойи - 500 г.

1. Хамир «Сутли ўрама»даги каби қорилади ва тиндирилади («Оддий ўрама»даги каби масаллиқтардан ўшандай хамир қориб ҳам «қуштили» пиширса бўлади!).
2. Хамирни юпқа қилиб ёйиб, буранда ёки пичоқ ёрдамида эни 2-3 см бўлган тасмалар кесилади. Тасмалардан узунлиги 4-5 см бўлган ромбчалар кесилиб қизиб турган ёғда (ёки сарёғда) пиширилади. Пишган «қуштили»ларни човлида сузиб олиб совитилади ва ваза ёки ликопчаларга солиб, усти-дан қандупа сепиб, дастурхонга тортилади.

ЧАК-ЧАК

Ун - 900 г, тухум - 10 дона, сут - 100 г, сарёғ -1 кг, аса! - 900г, шакар - 100 г, таъбга кўра туз.

1. Сирли тоғорачага тухумларни чақиб, сут туз ва унни солиб юмшоққина хамир қорилади.
2. Хамирни угра хамиридан қалинроқ қилиб ёйиб, эни 3-4 см бўлган тасмглар кесилади ва бу тасмалар уградан йирикроқ қилиб кесилади
3. Уфалар қиздирилган сарёгда қизғиш сариқ қилиб қову-рилади (сарёққа ўсимлик мойи қўшиш қам мумкин). Бир текисда пишиши учун уфаларни аралаштириб туриш лозим.
4. Алоҳида идишда асалга шакарни қўшиб, тўхтовсиз аралаштлриб тургак қолдг. қайнатилади. Асалнинг етилганини билиш учун гугурт чўпига озгина илиб олиб совитилади. Совигандан сўнг чирс этиб синса, асал етилган ҳисобланади. Асални қизаргунича узоқзақт қайнатиш ярамайди. Бундай асал чак-чакнинг мазасини бузади.
5. Сўнгра қовурилган уфани сирли хатта тоғорача ёки бо-шқа катта идишга солиб, устидан асални қуйган ҳолда тўхтовсиз аралаштирилади. Бунда асал совиб қолмаслиги лозим. Бунинг учун бир киши асални қуйиб туриб, иккинчи киши аралаштиргани маъқул. Аралаштираётганда уфа қўлга ёпишмаслиги учун қўлни тез-тез сувга оотириб туриш лозим.
6. Мой суртилган лаганга (ёки шунга ўхшаш исталган идишга) асалли уграни солиб, ҳўл қўл билан босиб-босиб зичлаштирилади. Шу вақтда чак-чакка исталган (думалоқ, юлдузсимон ва ҳ.к) шаклни берилади ва совитиш учун совиткичга қўйилади.

ПАҲЛАВА

Ун - 500 г, тухум — 6 дона, сут - 120 г, ёнғоқ мағизи — 200 г, сарёғ — 200 г, шакар — 200 г, асал — 250 г, туз — таъбга кўра.

1. Сирли идишга тухумларни чақиб солиб, бир оз ийланади, сўнгра сут, туз ва унни қўшиб қаттиққина қилиб хамир қорилади. Хамирдан 100 гли зувалачалар узиб, думалоқлаб оштахтага териб қўйилади. Паҳлава 5-6 қатли, хамир кўп бўлганда эса 8-10 қатли қилиб ҳам пиширилади. Паҳлава неча қатли бўлса, зувалачалар сони ҳам шунча бўлиши лозим.
2. Ёнғоқ мағизини товада салгина қовуриб олиб, қуритилади ва майда қилиб туйиб, шакарга аралаштириб қўйилади.
3. Битта зувалачани юпқа қилиб ёйиб, мой сургилган това ёки листга ёзйлади ва юзига сарёғ суртиб, шакарли мағиз сепилади. Сўнгра иккинчи зувалачани ёйиб, товадаги биринчи қлтлам устига ёзилади ва яна сарёғ суртиб ёнғоқли сепма сепилади. Қолган зувалачалар билан ҳам шу жараён такрорланади. Энг устки ёйманинг юзига озгина сув томизиб суюлтирилган тухум сариғи суртилади.
Шундан сўнг паҳлава ўткир пичоқ билан тўрт бурчак ёки ромб шаклида кесиб чиқилади ва пичоқнинг изига зритилган сарёғ қуйилади Сўнгра паҳлавани духовкаға қўйилади.
4. Алоҳида идишга асални солиб эритилади ва паҳлаванинг пишишига яқин қолганда това духовкадаи олиниб, паҳлаванинг устига асал қуйилади ва яна духовкага қўйилади.
30-40 минутдан кейин това духовкадан олиниб, паҳлава бўлаклари бир-биридан ажратилади ва совитилади. Совиган пахлаваларни лаганча ёки вазага чиройли қилиб тахлаб дастурхонга тортилади.

ХОЛВАЙТАР

Ун - 250 г, шакар - 300 г, ёғ - 100 г, сув 50-60 г

1. Қизиб турган қозонга ёғни солиб қиздириладп. Сўнгра қозонни оловдан олиб ёғни бир оз совитиб, унинг солинади ва қозонни яна оловга қўйиб, унни қизартириб қовурилади.
2. Сўнгра устига олдиндан тайёрлаб олинган шакар шарбатини қуйиб, оловни пасайтириб, тўхтовсиз кавлаб турилади.
Холвайтар бир оз қайнагач анча қуюлади. Қуюлган холвайтарни ликопчаларга сузиб, бир оз совитиб, дастурхонга тортилади

 
Мултик_ШпунтикДата: MUBORAK JUMA, 2010.05.21, 13:20 | Сообщение # 93
Группа: Удаленные





"Севги" торти га 3-4 порция

Бисквит хамири учун: 5 та тухум сариғи, 150гр шакар, 1 чимдим туз, лимон цедраси, 140 г ун, 60 г майдаланган бодом мағзи,5 та тухум. Начинкаси учун: 20 г желатин, 120 мл шампан виноси, 80 г шакар, озгина лимон шарбати, 850 мл қаймоқ. Безак учун: 150гр қовурилган бодом бўлаклари, 100 гр қанд упаси, 200гр марципан массаси, тортлар учун қизил ва яшил махсус бўёқ.

Рецепт
Тухум сариғини 100 г шакар, туз ва ун билан аралашти-ринг. Лимон цедраси, бодомни ҳам қўшинг. Тухум оқи билан шакарни кўпиртириб кўшинг-да, юмшоқ хамир қоринг. Газ печини 180 даражага қиздиринг. Қолипга қоғоз тўшаб хамирни жойлаштиринг, 35 дақиқа давомида пиширинг. Сўнг газ печидан олиб совутинг. Начинка учун желатинни сув буғида эритиб олинг. Шампан виносини шакар, лимон шарбати билан иситиб желатинни қўшингда, совишга қўйинг. Қаймоқни кўпиртириб совитилган аралашмага қўшинг. Бисквитни 3 та коржга бўлгач, начинкани суриб, четига ҳалқа қўйингда, 2 соатга музлаткичга қўйинг. Сўнг ҳалқани олиб ёнларига крем суринг, бодом бўлакчаларини ёпиштириб чиқинг. Марципан массасини қанд упаси билан аралаштиринг, 1/2 қисмига яшил, қолганига қизил бўёқ қўшинг. Марципан массани тайёрлаш учун 200 гр ту-йилган бодом, 200 гр қанд упаси, 1 та тухум оқи ва бир неча томчи лимон шарбатини миксерда аралаштириш керак. Қизилидан юракча ва атиргуллар, яшилидан япроқлар ясанг.

 
SardorSHOXДата: SHANBA, 2010.06.26, 10:08 | Сообщение # 94
Группа: Удаленные





o'hoooo' zo'ku qoyil manham oyimlaga etaman shunaqasidan qiberalla
 
Fotima12Дата: MUBORAK JUMA, 2010.07.16, 14:51 | Сообщение # 95
Группа: Удаленные





Rahmat
 
JAHIDДата: CHORSHANBA, 2010.07.28, 22:30 | Сообщение # 96
Группа: Удаленные





Chidasa bo'ladi
 
Nigi{JON}Дата: CHORSHANBA, 2010.11.03, 19:35 | Сообщение # 97
Группа: Удаленные





Shirinlila desa jonimi beriwga tayyormanu!
 
_ZIKRILLO_Дата: DUSHANBA, 2010.11.15, 00:31 | Сообщение # 98
Группа: Удаленные





ZORKU
 
SARVIDDIN_BEKДата: PAYSHANBA, 2010.11.18, 22:51 | Сообщение # 99
Группа: Удаленные





SHikolad
 
LAMBORGHINI@UZДата: MUBORAK JUMA, 2010.11.19, 11:17 | Сообщение # 100
Группа: Удаленные





BAYRAMDA OSH YEMAGANDIM sad
 
  • Страница 4 из 6
  • «
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • »
Поиск:

2025 yil mamlakatimizda “Mustahkam oila yili”
Хостинг от uCoz