Mazali taom
|
|
Gulnozahon | Дата: YAKSHANBA, 2010.07.04, 09:56 | Сообщение # 1 |
Группа: Удаленные
Сообщений: 4360
| Bu yerda turli taomlar, salat va pishiriqlarning retseptini yozamiz.
|
|
| |
Gulnozahon | Дата: YAKSHANBA, 2010.07.04, 10:07 | Сообщение # 2 |
Группа: Удаленные
Сообщений: 4360
| TOVUQLI BRIZOL! Okorachkani suyakdan ajratib olamiz va bolg'achada urib yumwatib olamiz. Unga tuz ziravorlar solib, ustiga quymoq qöyamiz. Ustidan sirni qirg'ichdan chiqazib, rulet waklida örimiz. Duhovka listiga qöyib ustiga tuxum sarig'ini surib, ustiga qizil murch (achchiq emas) sepamiz va örta olovda 30-35 min.da piwirib olamiz. Issiq payti ustiga sirni qirgichdan chiqazib sepamiz. Taomimiz tayyor. YOQIMLI ISHTAHA!
|
|
| |
Gulnozahon | Дата: YAKSHANBA, 2010.07.04, 10:16 | Сообщение # 3 |
Группа: Удаленные
Сообщений: 4360
| TOSHKENT SALATI. 1 ta kichkina karom, 300gr suvda piwgan göwt, 6 ta suvda piwgan tuxum, 4 ta svejiy bodring, 1 bog' ukrop, chisnok va 200gr mayonez Hammasini somoncha shaklida tög'rab, yeyishdan oldin mayonez solib aralawtiramiz. YOQIMLI ISHTAHA!
|
|
| |
_Mahzuna_ | Дата: YAKSHANBA, 2010.08.29, 15:41 | Сообщение # 4 |
Группа: Удаленные
| Varaqi somsa O’zbek pazandaligida varaqi tipidagi somsalar tayorlash texnologiyasiga ko’ra ikki xil bo’ladi: yo’g'da qovuriladi yoki tandirga yopib pishiriladi. Har ikkala xili ham to’y, bayram va aziz mehmon dasturxoniga tayyorlanadigan ma’zar hisoblanadi. To’y ma’zariga va aziz mehmon dastuxoniga atalgan rasmana varaqi somsa bunday tayorlanadi. Iliq suvga tuz va eritilgan qo’y yogi yoki sariyog’ solib qattiqqina xamir qorganingizdan so’ng 10 – 12 minut o’rab qo’yib, tindirib, yana mushtlaysiz. Shundan so’ng o’qlov yordamida juda nafis (1 – 2 mm) qilib yoyasiz. Yoymaning yuzasiga yog’ surkab, eni 7 – 8 sm keladigan tasmalar kesasiz. Tasmalarni 3 – 4 tasini bir – birini ustiga qo’yib yana eni 7 – 8 sm keladigan qilib kessangiz, 3 – 4 qavatli kvadrat jildlar hosil bo’ladi. Jild o’rtasini juva bilan nafisroq qilib yoyasiz, chekkalari esa qat – qatligicha qolaveradi. Shu usulda tayorlangan jildlarga bir choy qoshig’ida qiyma solib uni ikki buklaysiz, chetlariga qo’l tekkizmay qiyma solingan joyi atrofini barmoqlar bilan ezib yopishtirasiz. Ana shu somsalarni dog’ bo’lib turgan frityur yog’ga solib, qizarguncha qovurasiz, chekkalari xuddi kitobning varaqlariga o’xshab chiroyli chiqadi. Qiymasi bunday tayorlanadi: kam yog’roq qo’y (mol) go’shtini qiymalagichdan o’tkazib, juda mayin qilib to’g’ralgan piyoz, murch va tuz qo’shib yaxshilab aralshtirasiz. Dog’langan yogdan tovaga solib qiymani jazlab olasiz. Go’sht bilan piyoz seli terilguncha kovlab turasiz. So’ngra qiymani laganga solib yoyib sovitasiz va jildlarga solib yuqorida aytilganidek qilib tugasiz. Somsalarni qovurib olganingizdan keyin likopchalarga, laganga solib, yuziga qand upasidan sepib dasturxonga tortasiz. Masalliq: xamiri uchun 500 gr oq un, 50 gr eritilgan qo’y yog’i (sariyog’), 0,75 stakan suv ,bir choy qoshig’ida tuz; qiymasi uchun 400 gr yog’siz go’sht, 3-4 bosh piyoz, ta’bga ko’ra murch va tuz solasiz. Frityur uchun 1 kg o’simlik moyi dog’lanadi.
|
|
| |
DILSHODBEK_UZ | Дата: DUSHANBA, 2010.08.30, 09:03 | Сообщение # 5 |
Группа: Удаленные
| yaxshi
|
|
| |
DILSHODBEK_UZ | Дата: CHORSHANBA, 2010.09.08, 20:44 | Сообщение # 6 |
Группа: Удаленные
| hm
|
|
| |
ibrohim_4444 | Дата: CHORSHANBA, 2010.09.29, 16:33 | Сообщение # 7 |
Группа: Удаленные
| ZO`RU
|
|
| |
ADINA_93 | Дата: YAKSHANBA, 2010.11.28, 23:40 | Сообщение # 8 |
Группа: Удаленные
| ToVuQ vA sAbZaVoTlI gAzAk: 500gr tovu guwti, 150gr bodirin, 150gr pomidor, 1bog kuk piyoz, 1bow sarimso, Ukrop 150gr mayonez, Qaynatilgan tovu guwti(terisi olingan)va bodrini somon4a waklida,pomidorni parrak qlib,kuk piyoz kukatni maydelab tugriz.sabzavotni br qismini bezatw 4un op quyb qolganini aralawtiras.likop4aga guwtti solga4 ustini sabzavot va kukatla bn bezis.tuz i ziravorla tabga kura!
|
|
| |
BeZoRi_88 | Дата: MUBORAK JUMA, 2010.12.03, 14:16 | Сообщение # 9 |
Группа: Удаленные
| KARAM DULMA 1kg guwt 200gr guru4 1dona tuhum 1bow karam 4bow piyoz 2ta pomidor Tuz,mur4,qzil qalompr Myaso promolot, dobavait risa,melko nawinkovanogo luka,soli,4ernnogo pesa, soka2-3 pomidorov i vse twatelno peremewat.mojna polojit v farw yayso.ko4an opustit na10-15 min v kpyatok.kogda listya stanut myagkimi otdelit ix ot ko4ana.polojit na nih farw sdelat golubsi.polojit v kastrulyu kosti sverhu razlojit golubsi.dobavit stru4ok krasnogo persa i posolit.vodu nalit tak 4tobi ana pokrila golubsi ,zakrit sverhu tarelkoy varit 36 min! YoQmLi iWtAhA
|
|
| |
Billura | Дата: SESHANBA, 2010.12.14, 18:24 | Сообщение # 10 |
Группа: Удаленные
| RAGALI MASALIQLARI 100 gr margarin 1,5 stakan un 0,5 chashka slifka 1 qoshiq bakpulver " kichkina qoshiq" 1 qoshiq shakar " kichkina qoshiqda" yong´oq "maydalangani" sahirniy pudra TAYORLANISHI margarinni un bilan qo´lda uqalab olinadi.slifka, shakar va bakpulverni bitta idishda aralashtirib olib keyin margarin bn unga qoshilib hamir qilinadi.yumshoq hamir buladi. Keyin hamirni zuvalachalarga bulib haladelnikga 30 minutga qoyiladi va zuvalachalarni tumaloq va yuqqa qilib yoyib uch burchak shakilda kesiladi.keyin usha kesilgan hamirga yong´oq terib oraladi va duhobkaga solib qoyasiz 200 gradustda pishiriladi. Ragalini chekkasi och pushti bub qolganda tayyor buladi va issigida sahirniy pudraga bulanadi. Uhshaydi degan ummiddaman agar qilib kursangiz.
Сообщение отредактировал Billura - SESHANBA, 2010.12.14, 18:25 |
|
| |
Mαhdι | Дата: SESHANBA, 2010.12.14, 18:26 | Сообщение # 11 |
Группа: Удаленные
| Assalamu ALaykum Baraka topilar, o'zilar tayallap keselaram yep qo'yoramiz (kulgan smaylik)
|
|
| |
Малак_ЕдинственнаяЧудо | Дата: SESHANBA, 2011.03.29, 20:00 | Сообщение # 12 |
Группа: Удаленные
Сообщений: 5676
| man bilmiman
|
|
| |
_GooGooWa_ | Дата: SESHANBA, 2011.04.12, 14:41 | Сообщение # 13 |
Группа: Удаленные
| Raxmat
|
|
| |
_GooGooWa_ | Дата: SESHANBA, 2011.04.12, 14:41 | Сообщение # 14 |
Группа: Удаленные
| Raxmat
|
|
| |
_GooGooWa_ | Дата: SESHANBA, 2011.04.12, 14:41 | Сообщение # 15 |
Группа: Удаленные
| Raxmat
|
|
| |
Fast-ForWarD | Дата: MUBORAK JUMA, 2011.10.21, 03:52 | Сообщение # 16 |
Группа: Удаленные
| man bilmimande lekin Billura, manimcha bu juda zor
|
|
| |
_ELIS_ | Дата: PAYSHANBA, 2011.10.27, 21:07 | Сообщение # 17 |
Группа: Удаленные
| Xm
|
|
| |
_ELIS_ | Дата: PAYSHANBA, 2011.10.27, 21:08 | Сообщение # 18 |
Группа: Удаленные
| Eh
|
|
| |
Ziyo_fo | Дата: PAYSHANBA, 2012.01.19, 23:13 | Сообщение # 19 |
Группа: Удаленные
| Raxmat
|
|
| |
ZIRAPCHA | Дата: PAYSHANBA, 2012.03.22, 03:02 | Сообщение # 20 |
Группа: Удаленные
| Viy iwtahalarim ochlib ketd.
|
|
| |
_ProPHeT_BoY_ | Дата: SHANBA, 2012.04.07, 03:10 | Сообщение # 21 |
Группа: Удаленные
| Ovqatlaning
|
|
| |
_ProPHeT_BoY_ | Дата: YAKSHANBA, 2012.04.08, 06:55 | Сообщение # 22 |
Группа: Удаленные
| Mastava
|
|
| |
ZIRAPCHA | Дата: CHORSHANBA, 2012.05.30, 10:10 | Сообщение # 23 |
Группа: Удаленные
| Iwtahala karnay surnay bõlib ketiku
|
|
| |
axror-88 | Дата: DUSHANBA, 2012.06.04, 19:57 | Сообщение # 24 |
Группа: Удаленные
| uygur lagman
|
|
| |
ZIRAPCHA | Дата: DUSHANBA, 2012.06.04, 22:09 | Сообщение # 25 |
Группа: Удаленные
| Rahmad
|
|
| |